Якщо традиційні рецепти пасок у вас не викликають натхнення, пропонуємо спробувати дещо нестандартний варіант пасхальної випічки і приготувати паски зі знаменитим печивом Орео. Тісто замішуємо безопарним методом на основі сиру. Після випічки прикрасимо паски вершковим кремом. Печиво ж «піде» як до складу тесту, так і для декорації.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир (для кулейчей) – 300 гр.
  • Борошно – 200 – 250 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор (для кулейчей) – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок (для кулейчей) – 200 гр.
  • Печива Орео (для тіста) – 80 гр.
  • Сир сирний (для крему) – 150 гр.
  • Цукрова пудра (для крему) – 2 – 3 ст. л.
  • Вершки 20% або Вершки 26% або Вершки 30% або Вершки 33% – 1 ст. л.
  • Печива Орео – для прикраси
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для приготування паски з печивом Орео в миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукор-пісок і ванільний цукор. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості до повчання світлої пишної піни. Далі додаємо добре розм’якшене вершкове масло і ще раз збиваємо до його розчинення. В отриману масу кладемо сир. Звичайно, чим він жирніше, тим смачніше вийде випічка. Оптимально використовувати продукт з жирністю 9-12%. Продовжуємо збивати міксером отриману масу з сиром до відносної однорідності. Далі додаємо борошно разом з розпушувачем і перемішуємо лопаткою. Залежно від сухості сиру і характеристик конкретної борошна, її може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено. Орієнтуємося на отримання густого м’якого тіста, яке добре набирається в ложку і тримається гіркою.

Печива Орео разом з начинкою крупно рубаємо ножем. Отриману крихту висипаємо в приготоване сирне тісто і перемішуємо лопаткою. Даємо готовому тісту постояти п’ять-десять хвилин перед випічкою.

Потім розкладаємо його по змазаним рослинним маслом формочках для пасок. Духовку попередньо розігріваємо до температури 170 градусів. Ставимо в духовку паски на середній рівень і випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Якщо верхівка сильно зарум’янилася, і є ризик пригорання, накриваємо її фольгою. Після завершення випічки дверцята духовки відкриваємо і залишаємо паски всередині на п’ятнадцять хвилин.

Для приготування крему високу ємність кладемо сирний сир, цукрову пудру і вливаємо вершки. Збиваємо все разом міксером до утворення пишної густої піни.

Крем поміщаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо «трояндочки» по колу повністю охололи пасок.

Між «трояндочками» поміщаємо печиво Орео.

Готову паску подаємо на стіл в цілому вигляді і нарізаємо на порції безпосередньо перед вживанням, щоб зріз ніжного тіста не встигав підсохнути.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без родзинок Великодні паски на вершковому маслі паски з розпушувачем Святковий стіл на Великдень