Сьогодні хочу поділитися класичним рецептом неймовірно апетитною і смачної пасти Карбонара, приготовленої з беконом і вершками. Цим рецептом зі мною поділилася знайома. Процес приготування гарячої страви досить простий і швидкий. Результат приведе вас у захват.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки – 150 мл
- Бекон – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Тальятелле – 400 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування класичної карбонара з беконом і вершками.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку ємність. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.
Розділіть курячі яйця на жовтки і білки. Жовтки викладіть в ємність з подрібненим сиром і влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте до однорідної консистенції.
У велику каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість тальятелле. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Замість тальятелле можна використовувати макаронні вироби будь-якого виду.
Бекон наріжте тонкою соломкою. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.
добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений бекон і, постійно помішуючи, злегка обсмажте.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть і подрібніть ножем, додайте до смаженій бекону. Потім влийте соус, посоліть і поперчіть, перемішайте і доведіть до кипіння.
Відварені макарони злийте через друшляк або сито. Готові макаронні вироби відправте в сковороду. Ретельно перемішайте.
Класичну карбонару з беконом і вершками подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою петрушкою або будь-якою іншою зеленню.
Приємного апетиту!
Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі