Сьогодні хочу поділитися класичним рецептом неймовірно апетитною і смачної пасти Карбонара, приготовленої з беконом і вершками. Цим рецептом зі мною поділилася знайома. Процес приготування гарячої страви досить простий і швидкий. Результат приведе вас у захват.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки – 150 мл
  • Бекон – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Тальятелле – 400 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування класичної карбонара з беконом і вершками.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку ємність. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.

Розділіть курячі яйця на жовтки і білки. Жовтки викладіть в ємність з подрібненим сиром і влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте до однорідної консистенції.

У велику каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість тальятелле. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Замість тальятелле можна використовувати макаронні вироби будь-якого виду.

Бекон наріжте тонкою соломкою. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.

добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений бекон і, постійно помішуючи, злегка обсмажте.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть і подрібніть ножем, додайте до смаженій бекону. Потім влийте соус, посоліть і поперчіть, перемішайте і доведіть до кипіння.

Відварені макарони злийте через друшляк або сито. Готові макаронні вироби відправте в сковороду. Ретельно перемішайте.

Класичну карбонару з беконом і вершками подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою петрушкою або будь-якою іншою зеленню.

Приємного апетиту!

Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі