Сьогодні хочу запропонувати приготувати апетитну ароматну і яскраву Карбонару з шинкою і вершками в домашніх умовах. Блюдо виходить вершковим, ніжним і соковитим. Доставить незабутнє задоволення і підніме вам настрій. Приготуйте таку пасту, і ви не залишитеся байдужими.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вершки – 200 мл
- Шинка – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Макарони – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Готувати карбонару з шинкою і вершками у домашніх умовах легко! Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте сіль, викладіть вказане в рецепті кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Твердий сир натріть на крупній тертці, викладіть в глибоку ємність і влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Перемішайте до стану однорідної консистенції.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть підготовлену шинку і цибулю, постійно помішуючи, обсмажте до розм’якшення ріпчастої цибулі. Посоліть і поперчіть.
В сковороду до обсмаженої шинки і репчатому луку викладіть відварені макаронні вироби, додайте сирно-вершкову масу. Ретельно перемішайте, прогрійте до повного розплавлення сиру.
На тарілки для подачі викладіть приготовлену пасту, а зверху присипте прованськими травами. Карбонару з шинкою і вершками подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична