Сьогодні хочу запропонувати приготувати апетитну ароматну і яскраву Карбонару з шинкою і вершками в домашніх умовах. Блюдо виходить вершковим, ніжним і соковитим. Доставить незабутнє задоволення і підніме вам настрій. Приготуйте таку пасту, і ви не залишитеся байдужими.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вершки – 200 мл
  • Шинка – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Макарони – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Готувати карбонару з шинкою і вершками у домашніх умовах легко! Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте сіль, викладіть вказане в рецепті кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Твердий сир натріть на крупній тертці, викладіть в глибоку ємність і влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Перемішайте до стану однорідної консистенції.

Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть підготовлену шинку і цибулю, постійно помішуючи, обсмажте до розм’якшення ріпчастої цибулі. Посоліть і поперчіть.

В сковороду до обсмаженої шинки і репчатому луку викладіть відварені макаронні вироби, додайте сирно-вершкову масу. Ретельно перемішайте, прогрійте до повного розплавлення сиру.

На тарілки для подачі викладіть приготовлену пасту, а зверху присипте прованськими травами. Карбонару з шинкою і вершками подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична