Паста Карбонара являє собою традиційна страва італійців. Сьогодні я хочу поділитися класичним рецептом пасти Карбонара, приготовленої з куркою і вершками. Ситна страва виходить ніжним і вершковим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки – 200 мл
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Макарони – 200 гр.
  • Імбир мелений – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти карбонара з куркою і вершками за класичним рецептом. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування класичної карбонара з куркою і вершками.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть і роздушіть плоскою стороною ножа. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть роздавлений часник і, постійно помішуючи, злегка обсмажте його.

Підготуйте необхідні спеції. Чорний перець горошок розітріть в ступці.

Обсмажений часник зніміть зі сковороди.

Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати дрібним кубиком і викладіть на розігріту сковороду з часниковою олією. Поперчіть.

Обсмажте до зміни кольору, постійно помішуючи, посоліть і додайте мелений імбир за смаком.

У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, посипте необхідну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, потім злийте через друшляк і відправте в сковороду. Додайте ополоник води, в якій варили макарони.

Після чого влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Лимон ретельно вимийте і обсушіть. Відміряйте необхідну кількість твердого сиру. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Лимонну цедру зніміть дрібної теркою, не зачепивши білу частину.

Класичну пасту Карбонара з куркою і вершками подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненим сиром і лимонною цедрою.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з куркою Паста карбонара з куркою і вершками Паста карбонара у вершковому соусі