Від усієї душі і з великим бажанням хочу поділитися рецептом пасти Карбонара, приготовленої з куркою без вершків. Ніжне соковите блюдо припаде до смаку абсолютно всім, чудово прикрасить будь-який святковий стіл або сімейне торжество. Приготуйте і ваші близькі залишаться в захваті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 20% – 100 мл
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Готувати пасту карбонара з куркою без вершків просто! Куряче філе вимити, обсушити паперовими серветками і наріжте невеликими шматочками.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і дрібно наріжте гострим ножем.

Сковороду розігрійте на вогні, налийте трохи олії, викладіть нарізану курячу грудку, постійно помішуючи, трохи обсмажте. Посоліть і поперчіть.

Потім викладіть подрібнений часник і ріпчасту цибулю, обсмажте до розм’якшення і додайте необхідну кількість сметани. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Твердий сир натріть на дрібній тертці, викладіть в глибоку тарілку, розбийте курячі яйця, додайте прованські трави.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідне кількість спагетті.

Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк.

Потім спагетті викладіть в сковороду з куркою, влийте приготований соус, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

На тарілки для подачі викладіть пасту.

Пасту Карбонара з куркою без вершків подавайте на стіл зі свіжими овочами.

Насолоджуйтеся апетитним ситним блюдом!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з куркою