Від усієї душі і з великим бажанням хочу поділитися рецептом пасти Карбонара, приготовленої з куркою без вершків. Ніжне соковите блюдо припаде до смаку абсолютно всім, чудово прикрасить будь-який святковий стіл або сімейне торжество. Приготуйте і ваші близькі залишаться в захваті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 20% – 100 мл
- Куряче філе – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Готувати пасту карбонара з куркою без вершків просто! Куряче філе вимити, обсушити паперовими серветками і наріжте невеликими шматочками.
Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і дрібно наріжте гострим ножем.
Сковороду розігрійте на вогні, налийте трохи олії, викладіть нарізану курячу грудку, постійно помішуючи, трохи обсмажте. Посоліть і поперчіть.
Потім викладіть подрібнений часник і ріпчасту цибулю, обсмажте до розм’якшення і додайте необхідну кількість сметани. Перемішайте і доведіть до кипіння.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, викладіть в глибоку тарілку, розбийте курячі яйця, додайте прованські трави.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідне кількість спагетті.
Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк.
Потім спагетті викладіть в сковороду з куркою, влийте приготований соус, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
На тарілки для подачі викладіть пасту.
Пасту Карбонара з куркою без вершків подавайте на стіл зі свіжими овочами.
Насолоджуйтеся апетитним ситним блюдом!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з куркою