Стрілки часнику, особливо молоді пагони, мають інші смакові властивості і корисні речовини в порівнянні з головками часнику. Зазвичай їх невиправдано викидають. У даному рецепті вам пропонується приготувати з стрілець пасту. Її можна зберегти в баночках або заморозити. У вас вийде чудова добавка до будь-якого фаршу, супу або соусу.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Часникові стрілки – 0.5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти з часникових стрілок на зиму. Біля стрілок часнику видаліть суцвіття і відріжте нижні частини стебел. Якщо стрілки часнику трохи перезрілі, видалити гіркоту, обдавши їх окропом або на деякий час замаринувавши в оцті і меді. Потім стрілки добре помийте, наріжте на невеликі шматочки і обсушіть серветкою.
Підготовлені стрілки подрібніть в однорідну пасту з допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою.
В отриману пасту насипте розраховане кількість крупної солі, тільки не йодованої.
Потім налийте до пасті будь (кукурудзяна, оливкова або рапсова) рослинне масло. Можете додати до пасти дрібно нарізаний гострий перчик і будь-яку свіжу зелень.
Пасту з сіллю, олією і прянощами добре вимішайте. Приготовлену пасту можете розфасувати в пакетики або шматочки фольги і помістити в морозилку.
Для зимової заготівлі перекладіть часникову пасту в стерильні баночки, залийте зверху маслом і щільно закупорьте. Баночки з пастою з стрілок часнику зберігайте в холодильнику.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму