Блюда з печериць, як грибів доступних протягом усього року, користуються особливою популярністю, а приготовлені в сметанному соусі і на вугіллі мангалу, завжди виходять дуже ароматні і неймовірно смачні. Це блюдо (шашлик) гідно конкурує з традиційним шашликом з м’яса.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Сметана 26% – 5 ст. л.
- Вершки 20% – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати печериці в маринаді з сметани на мангалі. Печериці, бажано великі, добре промийте під проточною водою і відріжте частину плодоніжки.
В глибоку посуд для маринування грибів покладіть вказане в рецепті кількість густої сметани і налийте вершки.
Додайте до них очищені і подрібнені на часничниці зубки часнику. Насипте спеції і сіль за смаком. Цей маринад ложкою перемішайте.
Потім в приготований маринад перекладіть гриби, перемішайте, щоб маринад покрив їх повністю, і поставте на 1 годину в холодильник.
Потім по закінчення цього часу мариновані печериці у сметані настроміть на шампури. Обсмажте їх на мангалі до рум’яного кольору з усіх сторін. На обсмажування у вас піде 15-20 хвилин, що залежить від розмірів грибів.
Шашлик з печериць в сметанному соусі зніміть з шампурів, перекладіть на блюдо і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі