Приготувати шампіньйони на мангалі – це відмінна ідея для пікніка. Печериці, запечені з майонезом, виходять дуже соковитими і смачними. Дане блюдо здатне конкурувати навіть з м’ясним шашликом! Смак і аромат, витікаючий від запечених в майонезі печериць, здатні закохати в себе з першої проби!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати шампіньйони на мангалі в майонезі, свіжі гриби слід ретельно промити під проточною водою.

Далі обрізаємо ніжки, залишаючи для страви тільки грибні капелюшки.

Приготуємо маринад. В окремій ємності змішуємо майонез і лимонний сік.

Далі пропускаємо через прес зубчик часнику і додаємо його до майонезу.

Капелюшки печериць необхідно проколоти в декількох місцях виделкою. Це дозволить маринаду проникнути в грибну м’якоть.

Печериці перекладаємо в ємність з маринадом і перемішуємо таким чином, щоб кожен гриб був покритий майонезній сумішшю. Залишаємо гриби маринуватися протягом 30 хвилин.

Підготовлені печериці необхідно нанизати на шампури. Як варіант – можна розкласти гриби на решітку.

Печериці на шампурах перекладаємо на мангал і готуємо страву на прогрітих вугіллі. Періодично повертайте шампури, щоб гриби просмажаться з усіх боків і придбали апетитну скоринку.

Страва готова! Подавайте до столу в гарячому вигляді, за бажанням використовуйте різні соуси.

Приємного вам апетиту!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі