Для тих, хто не вживає в їжу м’ясо, настійно рекомендую приготувати ароматні печериці на мангалі у фользі. Апетитне блюдо насичений приємними ароматами від спецій, що хочеться з’їсти навіть у сирому вигляді, а в приготованому вигляді – це просто делікатес для гурманів!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Сметана – 400 мл
  • Куркума – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування печериць на мангалі у фользі смачний! Розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Тим часом молоді печериці ретельно промийте під проточною водою і обсушити за допомогою паперових рушників.

Приготуйте маринад. Зелень ретельно промийте і струсіть зайву вологу, дрібно нарубаєте гострим ножем.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть ножем, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

Викладіть в глибоку піалу, додайте куркуму, сіль, сметану і чорний мелений перець. Добре перемішайте.

Я роблю два маринаду – один із зеленню, інший без зелені. Печериці залийте приготовленим маринадом і добре перемішайте руками. Залиште маринуватися приблизно на 30-60 хвилин.

Потім наколіть печериці на підготовлені шампури і загорніть у фольгу. На підготовлений мангал викладіть шампури з печерицями, готуйте страву приблизно 25 хвилин, за 5 хвилин до готовності зніміть фольгу. За цей час гриби злегка підрум’яняться.

апетитні Готові печериці подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі