Закусочний торт можна приготувати з будь печінки. Торт подають в охолодженому вигляді. Зазвичай печінкові млинці для торта готують з курячими яйцями, але якщо в будинку закінчилися яйця, печінковий тісто можна пов’язати пшеничним борошном. Такий рецепт я і пропоную приготувати.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловича печінка – 800 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Кріп пучків
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати печінковий торт без яєць. Яловичу печінку ретельно вимийте під проточною водою, обсушити за допомогою паперових рушників. Скориставшись гострим ножем обріжте прожилки і плівку.
З допомогою м’ясорубки або блендера подрібніть печінку.
Подрібнену печінку перекладіть в глибоку миску, додати пшеничне борошно, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте тісто.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла, і, скориставшись ополоником, налийте тісто на центр сковороди і розподіліть по всій поверхні.
Обсмажте, поки верх печінкового млинця не поміняє колір.
З допомогою лопатки переверніть млинець на іншу сторону і обсмажте ще пару хвилин. Готовий млинець перекладіть на тарілку. Таким чином, посмажте всі печінкові млинці, поки тісто не закінчиться.
Морква добре помийте і з допомогою овочечистки очистіть. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.
Глибоку сковороду нагрійте на середньому вогні, налийте трохи олії і викладіть овочі, постійно помішуючи, обсмажте до м’якого стану, посоліть. Все ще раз добре перемішайте і зніміть з вогню.
Зберіть печінковий торт. У центр блюда, на якій ви будете збирати закусочний торт, викладіть столову ложку майонезу і рівномірно розподіліть. Викладіть печінковий млинець, викладіть столову ложку обсмажених овочів і змастіть майонезом.
Так зберіть весь торт, чергуючи печінкові млинці, начинку і майонез. Останнім шаром повинен бути майонез. Щедро змастіть їм верхівку і боки печінкового торта.
Зелень кропу ретельно вимийте і струсіть зайву вологу. Подрібніть гострим ножем зелень і прикрасьте їй верх і боки закусочного торта.
Печінковий торт можна подавати відразу на стіл, а можна охолодити його в холодильнику, щоб він добре просочився.
Приємного апетиту!
Печінковий торт без молока Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт класичний