Закусочний торт можна приготувати з будь печінки. Торт подають в охолодженому вигляді. Зазвичай печінкові млинці для торта готують з курячими яйцями, але якщо в будинку закінчилися яйця, печінковий тісто можна пов’язати пшеничним борошном. Такий рецепт я і пропоную приготувати.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловича печінка – 800 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Кріп пучків
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати печінковий торт без яєць. Яловичу печінку ретельно вимийте під проточною водою, обсушити за допомогою паперових рушників. Скориставшись гострим ножем обріжте прожилки і плівку.

З допомогою м’ясорубки або блендера подрібніть печінку.

Подрібнену печінку перекладіть в глибоку миску, додати пшеничне борошно, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте тісто.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла, і, скориставшись ополоником, налийте тісто на центр сковороди і розподіліть по всій поверхні.

Обсмажте, поки верх печінкового млинця не поміняє колір.

З допомогою лопатки переверніть млинець на іншу сторону і обсмажте ще пару хвилин. Готовий млинець перекладіть на тарілку. Таким чином, посмажте всі печінкові млинці, поки тісто не закінчиться.

Морква добре помийте і з допомогою овочечистки очистіть. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.

Глибоку сковороду нагрійте на середньому вогні, налийте трохи олії і викладіть овочі, постійно помішуючи, обсмажте до м’якого стану, посоліть. Все ще раз добре перемішайте і зніміть з вогню.

Зберіть печінковий торт. У центр блюда, на якій ви будете збирати закусочний торт, викладіть столову ложку майонезу і рівномірно розподіліть. Викладіть печінковий млинець, викладіть столову ложку обсмажених овочів і змастіть майонезом.

Так зберіть весь торт, чергуючи печінкові млинці, начинку і майонез. Останнім шаром повинен бути майонез. Щедро змастіть їм верхівку і боки печінкового торта.

Зелень кропу ретельно вимийте і струсіть зайву вологу. Подрібніть гострим ножем зелень і прикрасьте їй верх і боки закусочного торта.

Печінковий торт можна подавати відразу на стіл, а можна охолодити його в холодильнику, щоб він добре просочився.

Приємного апетиту!

Печінковий торт без молока Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт класичний