Печінковий торт пп – це страва для тих, хто дотримується принципів здорового харчування, і для тих, кому потрібна низькокалорійна дієта. Він готується з курячої печінки і без майонезу. Млинчики змазують сметаною і переслаиваются обсмаженими цибулею і морквою. Родзинка пропонованого рецепта – шар свіжих помідорів в середині торта.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Сметана – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Морква (варена) – для прикраси
- Яйце перепелине – для прикраси
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печінкового торта ПП? Поставте варитися одну промиту моркву для прикраси торта. Цибулю та іншу моркву почистіть, промийте і цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву натріть на середню терку.
Перепелині яйця відваріть круто, остудіть їх і розріжте на 4 шматочки.
Курячу печінку промити холодною водою і подрібніть разом з однією цибулиною на м’ясорубку або за допомогою блендера. В печінкову масу розбийте курячі яйця, додайте за смаком сіль, перець і дві ложки сметани. Віночком замісіть тісто і, не припиняючи замісу, насипте до нього потрібну кількість борошна. Замішують тісто до однорідного стану і консистенції густої сметани.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ополоником наливайте на сковорідку приготоване тісто, розподіляючи його рівним шаром.
Обсмажуйте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Млинці обережно перевертайте лопаткою. Готові млинці складіть стопкою на тарілку. Можете трохи сковорідку змащувати маслом перед випічкою кожного млинчика.
На іншій сковорідці обсмажте на середньому вогні до готовності подрібнені цибулю і моркву. Потім перекладіть в тарілку і залиште для охолодження.
Свіжі помідори промийте, протріть серветкою, щоб видалити всю вологу, і наріжте їх на тонкі полукружочки.
Коли обсмажені інгредієнти охолонуть, можете збирати торт на великій плоскій тарілці. Кладіть на неї всі млинці по черзі, змащуючи кожен млинець сметаною і викладаючи між ними по 1-й ложці обсмаженого цибулі і моркви.
У середині торта викладіть на млинець замість начинки один шар нарізаних помідорів.
Останній верхній млинець намажте сметаною і посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Торт декоруйте відвареної морквою, згорнутої рулетиком, і перепелиними яйцями. Поставте торт в холодильник на 1 годину для просочування млинчиків сметаною і потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт ПП