Надзвичайно красивим і неймовірно смачним святковим блюдом є печінковий торт з грибами і сиром. Готується це насолода зовсім просто, а гриби сюди підходять будь-які, але простіше всього використовувати свіжі шампіньйони. Якщо хочете здивувати своїх гостей кулінарною майстерністю, неодмінно зробите такий тортик до найближчого сімейного свята! Рекомендуємо використовувати курячу печінку – її смак дуже ніжний і м’який.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для коржів: –
- Куряча печінка – 600 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 50 – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Печериці свіжі – 300 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Часник – за смаком
- Кріп – за смаком
- Цибуля зелена – 2 – 3 пера
- Майонез – за смаком
- Масло – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати печінковий торт з грибами? Курячу печінку звільніть від плівок, залийте молоком, щоб вона настоялася пару годин і випустила кров, а потім перебити її блендером для отримання фаршу.
Сметану і яйце додайте у фарш, все добре розмішайте.
Сіль, перець і також додайте борошно і розмішайте до однорідності.
На сковорідці розжарте масло, зменшіть вогонь і выпеките один печінковий млинець середньої товщини, поки його верх не схопиться. Потім переверніть на іншу сторону і допечіть блін до готовності, що потребує зовсім небагато часу, тому що таке тісто готується дуже швидко.
Спечіть подібним чином всі млинці з вашого фаршу.
Щоб зробити прошарок для млинцевих коржів, обмийте і дрібно наріжте шампіньйони і цибулю, обсмажте всі разом в сковорідці, поки вони не зарум’яняться, підсолити і приправте за смаком. Кілька печериць можна нарізати слайсами і обсмажити окремо для прикраси верху тортика.
Будь-який твердий сир на дрібній тертці натріть, часник роздушіть через прес, а зелень кропу дрібно нарубаєте, попередньо вимивши і обсушивши. Сир з часником і кропом з’єднайте і розмішайте.
Кожен печінковий млинець викладайте на блюдо, змащуйте зверху трохи майонезом і грибною начинкою.
Далі – шар сиру з зеленню і легка сіточка з майонезу.
Чергуючи млинці начинку, зберіть так весь тортик. Його боки і верх змастіть майонезом, покрийте тертим сиром. Прикрасьте Верх слайсами печериць і зеленою цибулею. Дайте вашому печінковому тортику просочитися мінімум 4-6 годин і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт ПП Торти