Надзвичайно красивим і неймовірно смачним святковим блюдом є печінковий торт з грибами і сиром. Готується це насолода зовсім просто, а гриби сюди підходять будь-які, але простіше всього використовувати свіжі шампіньйони. Якщо хочете здивувати своїх гостей кулінарною майстерністю, неодмінно зробите такий тортик до найближчого сімейного свята! Рекомендуємо використовувати курячу печінку – її смак дуже ніжний і м’який.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для коржів: –
  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 50 – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Печериці свіжі – 300 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Часник – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля зелена – 2 – 3 пера
  • Майонез – за смаком
  • Масло – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати печінковий торт з грибами? Курячу печінку звільніть від плівок, залийте молоком, щоб вона настоялася пару годин і випустила кров, а потім перебити її блендером для отримання фаршу.

Сметану і яйце додайте у фарш, все добре розмішайте.

Сіль, перець і також додайте борошно і розмішайте до однорідності.

На сковорідці розжарте масло, зменшіть вогонь і выпеките один печінковий млинець середньої товщини, поки його верх не схопиться. Потім переверніть на іншу сторону і допечіть блін до готовності, що потребує зовсім небагато часу, тому що таке тісто готується дуже швидко.

Спечіть подібним чином всі млинці з вашого фаршу.

Щоб зробити прошарок для млинцевих коржів, обмийте і дрібно наріжте шампіньйони і цибулю, обсмажте всі разом в сковорідці, поки вони не зарум’яняться, підсолити і приправте за смаком. Кілька печериць можна нарізати слайсами і обсмажити окремо для прикраси верху тортика.

Будь-який твердий сир на дрібній тертці натріть, часник роздушіть через прес, а зелень кропу дрібно нарубаєте, попередньо вимивши і обсушивши. Сир з часником і кропом з’єднайте і розмішайте.

Кожен печінковий млинець викладайте на блюдо, змащуйте зверху трохи майонезом і грибною начинкою.

Далі – шар сиру з зеленню і легка сіточка з майонезу.

Чергуючи млинці начинку, зберіть так весь тортик. Його боки і верх змастіть майонезом, покрийте тертим сиром. Прикрасьте Верх слайсами печериць і зеленою цибулею. Дайте вашому печінковому тортику просочитися мінімум 4-6 годин і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт ПП Торти