Печінковий торт не потрібно запікати в духовці. Це ситне блюдо з цікавою подачею. В класичному варіанті, для прошарку між печінковими коржами використовується обсмажені цибулю і моркву, і майонезно-часникова заправка.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Сметана 15% – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 0,5 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
- Морква – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 1 – 2 пучка
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 250 – 300 гр.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт печінкового торта за класичним рецептом гранично простий! Печінку помийте, обсушіть і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.
В печінку вбийте яйце, додайте сметану, борошно, сіль і перець, замісіть густе тісто. Смажте печінкові млинці з двох сторін на сковороді невеликого діаметру.
Для начинки дрібно наріжте цибулю і потріть моркву на тертці. Обсмажте овочі на сковороді до готовності. Зелень вимити і дрібно нарубаєте ножем. В окремій ємності змішайте подрібнений часник з майонезом.
Зберіть торт. На плоске блюдо покладіть печінковий млинець, змастіть його майонезно-часниковою заправкою, покладіть зверху засмажку з цибулі і моркви, посипте зеленню, накрийте наступним млинцем і робіть так, поки не закінчаться млинці і начинка. Верхній млинець можна прикрасити на свій розсуд зеленню або свіжими овочами. Торт поставте в холодильник на 8-12 годин, щоб він добре просочився.
Приємного апетиту!
Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт ПП Торти