Смачний і апетитний печінковий торт з яловичої печінки з начинкою з цибулі і моркви – краще блюдо для святкового застілля. Соковите, дуже ніжне й ароматне, воно точно здивує гостей і запам’ятатися надовго!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловича печінка – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 200 гр.
  • Зелень – за бажанням
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати печінковий торт з яловичої печінки з морквою, цибулею і часником? Яловичу печінку промиваємо і видаляємо прожилки та плівку, якщо вони є. Потім печінку подрібнюємо в м’ясорубці або ж за допомогою блендера.

Додаємо до яловичої масі молоко і яйце. Все ретельно перемішуємо в однорідну масу і заправляємо спеціями і сіллю.

Тепер сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо його кілька хвилин на плиті і друшляком виливаємо на сковороду печінковий тісто. Розподіляємо його по всій поверхні.

Смажимо печінковий млинець 5-7. хв

Таким чином, потрібно посмажити все тісто. Поступово плита буде нагріватися і для смаження знадобиться менше часу.

Зубчики часнику очистити і дрібно кришимо ножем.

Цибулю і моркву чистимо. Цибулину нарізаємо дрібними кубиками. А моркву натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо овочі на сковороді до м’якого стану і легкого золотистого рум’янцю. На 3-5 хв. до готовності додаємо часник і розмішуємо.

З’єднуємо майонез з овочами і дрібно нарізаною зеленню.

Викладаємо на тарілку перший яловичий млинець і добре промазуємо його начинкою з овочів і майонезу. Зверху кладемо наступний млинець.

Таким чином формуємо весь торт. Верх і боки також промазуємо начинкою.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт з яловичої печінки