Смачний і апетитний печінковий торт з яловичої печінки з начинкою з цибулі і моркви – краще блюдо для святкового застілля. Соковите, дуже ніжне й ароматне, воно точно здивує гостей і запам’ятатися надовго!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловича печінка – 600 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 200 гр.
- Зелень – за бажанням
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати печінковий торт з яловичої печінки з морквою, цибулею і часником? Яловичу печінку промиваємо і видаляємо прожилки та плівку, якщо вони є. Потім печінку подрібнюємо в м’ясорубці або ж за допомогою блендера.
Додаємо до яловичої масі молоко і яйце. Все ретельно перемішуємо в однорідну масу і заправляємо спеціями і сіллю.
Тепер сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо його кілька хвилин на плиті і друшляком виливаємо на сковороду печінковий тісто. Розподіляємо його по всій поверхні.
Смажимо печінковий млинець 5-7. хв
Таким чином, потрібно посмажити все тісто. Поступово плита буде нагріватися і для смаження знадобиться менше часу.
Зубчики часнику очистити і дрібно кришимо ножем.
Цибулю і моркву чистимо. Цибулину нарізаємо дрібними кубиками. А моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо овочі на сковороді до м’якого стану і легкого золотистого рум’янцю. На 3-5 хв. до готовності додаємо часник і розмішуємо.
З’єднуємо майонез з овочами і дрібно нарізаною зеленню.
Викладаємо на тарілку перший яловичий млинець і добре промазуємо його начинкою з овочів і майонезу. Зверху кладемо наступний млинець.
Таким чином формуємо весь торт. Верх і боки також промазуємо начинкою.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт з яловичої печінки