Представляємо вашій увазі незвичайне блюдо, однією з переваг якого є те, що його можна подавати як обідній салат, так і в якості святкової закуски. Варто відзначити, що в цій страві чудово поєднуються такі інгредієнти як яловича печінка, молоко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловича печінка – 0,5 кг
  • Печериці свіжі – 80 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 150 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до готування печінковий торт рецепт з молоком. Для початку займемося приготуванням коржів. Печінку промиваємо, позбавляємося від прожилок, жовчі, надлишків жиру.

Розрізаємо печінка на великі шматки, потім подрібнюємо їх за допомогою блендера або м’ясорубки.

В окремій мисці з’єднуємо яйця, подрібнену печінку, молоко, сіль і спеції, борошно. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Формуємо з отриманої маси тонкі млинці (коржі) і обсмажуємо на сковорідці з обох сторін.

Займемося начинкою. Миємо, чистимо і натираємо на середній тертці моркву, подрібнюємо гриби і цибулю.

Моркву, гриби і цибулю, відправляємо на сковорідку і протушиваем, посоливши і поперчив.

В окрему тарілку виливаємо майонез і з’єднуємо його з пропущеним через прес часником. Все перемішуємо.

Тепер приступаємо до формування торта. Беремо корж, викладаємо його на плоску тарілку, змащуємо майонезом.

викладаємо Поверх тонкий шар начинки.

Таким же чином формуємо інші шари торта.

Тоді торт буде повністю сформований, посипаємо зверху подрібненою зеленню.

Перед подаванням страву необхідно відправити на кілька годин в холодильник для того, щоб він добре просочився.

Печінковий торт з грибами Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти