Простий в приготуванні торт зі свинячої печінки підійде тим, хто вже призвичаївся пекти млинці, адже в даному випадку доведеться випікати печінкові млинці, які згодом треба вкривати ароматною начинкою з цибулі і моркви. Просочуються коржі пікантним соусом з майонезу з часником.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча печінка – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 140 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Масло рослинне –
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки

Процес приготування:

Як почати готувати печінковий торт зі свинячої печінки з часником? Свинячу печінку помити, обсушити на паперових рушниках. Можна попередньо вимочити її в молоці. Прокрутити печінку через м’ясорубку або подрібнити в блендері або кухонному комбайні.

В печінковий пюре вбити яйця, додати сіль і мелений перець, улюблені приправи. Влити молоко, просіяти пшеничне борошно. Тісто збити вінчиком або виделкою до утворення гладкої маси густої консистенції.

Змастити соняшниковою олією сковороду і розподілити по ній порцію тіста, випікати млинець з одного, а потім з іншого боку. Так спекти всі коржі.

Майонез видавити в миску, туди ж відправити видавлений через прес або натертий на дрібній тертці часник. Соус поперчити і перемішати. Очищені моркву з цибулею подрібнити будь-яким способом і обсмажити в олії на середньому вогні до легкої рум’яності, посолити і поперчити.

Викласти на блюдо печінковий корж, змастити соусом. Викласти частину овочевої начинки і накрити наступним млинцем. Так зібрати весь торт.

Останній корж і боки торта промазати майонезним соусом, посипати тертим сиром або яйцем, нарубаної зеленню. Відправити в холодильник просочуватися на 1 годину. Нарізати порційними шматками і подати до столу.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки