Перець в томатній заливці з часником – не тільки варіант пікантного соусу, який чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв і різних гарнірів. Таку заготовку, трохи розігрів, можна подавати під виглядом повноцінної закуски. Для приготування такої страви можна вибирати м’ясисті перестиглі помідори і солодкий перець різного забарвлення.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 600 гр.
- Оцет винний червоний – 30 мл
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як приготувати перець в томатній заливці з часником? Для початку необхідно добре вимити перці, а також видалити плодоніжки з насінням.
Наступний крок – нарізаємо перець великими скибочками. Якщо вам трапляються плоди маленького розміру, їх можна розрізати навпіл.
Тепер промиваємо й обсушуємо помідори, видаляємо їх них плодоніжки. Кожен помідор нарізаємо невеликими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння.
Помідори з часником відправляємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Після цього вливаємо отриману масу в каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання томатно-часникову масу необхідно варити протягом п’яти хвилин. Потім туди ж додаємо рослинне масло, все перемішуємо і варимо ще п’ять хвилин після закипання.
Далі в овочеву масу додаємо подрібнений перець. Все перемішуємо. Після того, як маса закипить, варимо її протягом двадцяти хвилин. У процесі варіння постійно помішуйте овочеву масу, щоб уникнути пригорання.
Через двадцять хвилин в каструлю вливаємо винний оцет. Після цього варимо лечо ще п’ятнадцять хвилин.
Розкладаємо лечо в стерилізовані банки.
Залишилося закатати банки кришками і відправити на зберігання.
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму