Перець в томатній заливці з часником – не тільки варіант пікантного соусу, який чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв і різних гарнірів. Таку заготовку, трохи розігрів, можна подавати під виглядом повноцінної закуски. Для приготування такої страви можна вибирати м’ясисті перестиглі помідори і солодкий перець різного забарвлення.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 600 гр.
  • Оцет винний червоний – 30 мл
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати перець в томатній заливці з часником? Для початку необхідно добре вимити перці, а також видалити плодоніжки з насінням.

Наступний крок – нарізаємо перець великими скибочками. Якщо вам трапляються плоди маленького розміру, їх можна розрізати навпіл.

Тепер промиваємо й обсушуємо помідори, видаляємо їх них плодоніжки. Кожен помідор нарізаємо невеликими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння.

Помідори з часником відправляємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Після цього вливаємо отриману масу в каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання томатно-часникову масу необхідно варити протягом п’яти хвилин. Потім туди ж додаємо рослинне масло, все перемішуємо і варимо ще п’ять хвилин після закипання.

Далі в овочеву масу додаємо подрібнений перець. Все перемішуємо. Після того, як маса закипить, варимо її протягом двадцяти хвилин. У процесі варіння постійно помішуйте овочеву масу, щоб уникнути пригорання.

Через двадцять хвилин в каструлю вливаємо винний оцет. Після цього варимо лечо ще п’ятнадцять хвилин.

Розкладаємо лечо в стерилізовані банки.

Залишилося закатати банки кришками і відправити на зберігання.

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму