Солодкий болгарський перець, консервований в томатному соку і просочений їм, виходить м’яким, кисло-солодким, добре відчуваються нотки часнику. Від такої закуски не відмовляться на будь-якому застіллі під гарячі м’ясні страви і гарнір.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1,2 кг
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Томатний сік – 2,5 склянки
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 17 мл
- Перець запашний – 30 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування перцю в томатній заливці на зиму? Солодкий червоний перець помити, обсушити.
Зрізати у плодів верхівки, вийняти м’якоть, видалити перегородки і насіння.
Перець нарізати невеликими шматочками.
простерилізувати Банки, розкласти на дно по кілька горошин перцю і часник, нарізаний шматочками.
Щільно укласти кубики перцю до половини банки, влити по рівній частині оцту в кожну банку.
Доповісти банки з перцем до самого верху, приминаючи шматочки, щоб всі овочі влізли.
Томатний сік закип’ятити, всипати сіль і цукор, перемішати до розчинення. Залити отриманим розчином перці в банках.
Встановити тару з заготовками в каструлю з окропом і стерилізувати 25 хв. Закатати машинкою і перевернути догори дном, остудити повністю в теплі і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму