Тісто для пиріжків можна легко зробити без яєць, молока і вершкового масла. Такий варіант виручить в період посту – потрібно тільки підібрати улюблену овочеву або фруктову начинку. Пиріжки на пісному тесті менш калорійні і легше засвоюються, при цьому вони анітрохи не поступаються своїм здобним «побратимам» по смаку. Їх можна смажити у фритюрі, так і запікати в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 3,5 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами. У миску просіваємо борошно – це не тільки видалить можливий дрібний сміття, але й збагатить тісто повітрям.
Поверх борошна висипаємо вказану кількість сухих дріжджів.
Додаємо цукровий пісок.
Додаємо сіль.
Вливаємо вказану кількість рослинного масла без запаху.
Змішуємо всі інгредієнти виделкою – виходить трохи волога крихта.
Вливаємо в отриману суміш нагріту до теплого стану воду.
Змішуємо спочатку виделкою, а потім переходимо на роботу руками. Вимішуємо його, поки не вийде оформлена гладка маса. Якщо тісто буде сильно липнути до рук, долоні можна змастити рослинним маслом.
Готове тісто має добре тримати форму, але не бути крутим. Скачуємо його в гладкий кулю, покласти в миску і затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин. За цей час маса збільшиться вдвічі, стане ноздреватой і пишною.
тісто готове до використання. Викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і обробляємо на шматочки, згідно бажаного розміру пиріжків. Начинка підійде як солодка, так і солона.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків