В цьому рецепті вам пропонується замісити тмісце для пісних вареників на гарячому картопляному відварі. Вареники на такому заварне тісто не розварюються при готуванні. Гриби для вареників можете використовувати будь-які, які у вас є.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Картопляний відвар – 160 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 6 шт.
- Гриби – 100 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати пісні вареники з картоплею і грибами. Спочатку почистіть і відваріть в підсоленій воді картоплю.
З відвареної картоплі злити в чашку відвар і відміряйте потрібну кількість для замісу тіста. Картопля подрібніть в пюре толкучка.
Гарячий відвар перелийте в посуд для замішування тіста, налийте до нього рослинне масло і через сито насипте борошно.
Потім рукою замісіть тісто. Воно у вас вийде м’яким і зручним для роботи. Тісто скачайте в кулю і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
За цей час приготуйте начинку для вареників. Відварені і нарізані гриби обсмажте з нарізаною цибулею.
Перекладіть гриби до картопляного пюре, додайте нашатковану зелень, сіль і перець і начинку добре перемішайте.
Замішане і відпочиле тісто розкачайте в тонкий коржик і виріжте з нього кружечки. На кожен гурток тесту укладіть начинку.
Краї вареників змочіть холодною водою і красиво защипайте.
Приготовані пісні вареники з картоплею і грибами відваріть протягом 3-4 хвилин у киплячій підсоленій воді.
Потім перекладіть на порційні тарілки, посипте обсмаженою цибулею і свіжою зеленню і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць