В цьому рецепті вам пропонується замісити тмісце для пісних вареників на гарячому картопляному відварі. Вареники на такому заварне тісто не розварюються при готуванні. Гриби для вареників можете використовувати будь-які, які у вас є.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Картопляний відвар – 160 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Гриби – 100 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати пісні вареники з картоплею і грибами. Спочатку почистіть і відваріть в підсоленій воді картоплю.

З відвареної картоплі злити в чашку відвар і відміряйте потрібну кількість для замісу тіста. Картопля подрібніть в пюре толкучка.

Гарячий відвар перелийте в посуд для замішування тіста, налийте до нього рослинне масло і через сито насипте борошно.

Потім рукою замісіть тісто. Воно у вас вийде м’яким і зручним для роботи. Тісто скачайте в кулю і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

За цей час приготуйте начинку для вареників. Відварені і нарізані гриби обсмажте з нарізаною цибулею.

Перекладіть гриби до картопляного пюре, додайте нашатковану зелень, сіль і перець і начинку добре перемішайте.

Замішане і відпочиле тісто розкачайте в тонкий коржик і виріжте з нього кружечки. На кожен гурток тесту укладіть начинку.

Краї вареників змочіть холодною водою і красиво защипайте.

Приготовані пісні вареники з картоплею і грибами відваріть протягом 3-4 хвилин у киплячій підсоленій воді.

Потім перекладіть на порційні тарілки, посипте обсмаженою цибулею і свіжою зеленню і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць