У деяких любителів випічки є непереносимість молочних продуктів. Я хочу поділитися незвичайним цікавим рецептом пісного апельсинового лепешняку, який можна вживати всім без винятку, звичайно, якщо у вас немає алергічної реакції на інші інгредієнти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Цедра апельсина – 10 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Апельсиновий сік – 250 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Мак – 80 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати пісний апельсиновий манник легко! Апельсини ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. За допомогою дрібної терки зніміть апельсинову цедру, а потім видавіть апельсиновий сік.
Мак замочіть гарячою водою і залиште приблизно на 10-15 хвилин.
Потім злийте через дрібне сито і подрібніть блендером або м’ясорубкою.
Потім додайте манну крупу, просіяти пшеничне борошно, додайте харчову соду, цукровий пісок, ванілін і апельсинову цедру. Ретельно перемішайте.
До сухих інгредієнтів додайте апельсиновий сік і рослинне масло.
Ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції.
Металеву форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподіліть приготоване тісто. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність десерту перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки. Трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми. Остиглий пісний апельсиновий манник присипте цукровою пудрою. Десерт розріжте на порційні шматочки.
А потім подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Насолоджуйтеся ароматною вологою випічкою!
Апельсиновий манник Манник без кефіру Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з маком