У деяких любителів випічки є непереносимість молочних продуктів. Я хочу поділитися незвичайним цікавим рецептом пісного апельсинового лепешняку, який можна вживати всім без винятку, звичайно, якщо у вас немає алергічної реакції на інші інгредієнти.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цедра апельсина – 10 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Апельсиновий сік – 250 мл
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Мак – 80 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати пісний апельсиновий манник легко! Апельсини ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. За допомогою дрібної терки зніміть апельсинову цедру, а потім видавіть апельсиновий сік.

Мак замочіть гарячою водою і залиште приблизно на 10-15 хвилин.

Потім злийте через дрібне сито і подрібніть блендером або м’ясорубкою.

Потім додайте манну крупу, просіяти пшеничне борошно, додайте харчову соду, цукровий пісок, ванілін і апельсинову цедру. Ретельно перемішайте.

До сухих інгредієнтів додайте апельсиновий сік і рослинне масло.

Ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції.

Металеву форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподіліть приготоване тісто. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність десерту перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки. Трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми. Остиглий пісний апельсиновий манник присипте цукровою пудрою. Десерт розріжте на порційні шматочки.

А потім подавайте на стіл з улюбленими напоями.

Насолоджуйтеся ароматною вологою випічкою!

Апельсиновий манник Манник без кефіру Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з маком