Пісний маннік на апельсиновому соку в духовці – це неймовірно ароматна, домашня випічка! Бісквіт виходить ніжним, пишним і повітряним. За бажанням можна додати фрукти, сухофрукти або горіхи. Манник з цедрою апельсина також виходить дуже апетитним і рум’яним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Апельсиновий сік – 250 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цедра апельсина – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку на апельсиновому соку в духовці? Апельсиновий сік з’єднайте з цукровим піском. Трохи збиваємо вінчиком, щоб цукор розчинився. Засипаємо манну крупу і знову перемішуємо.
Апельсин моєму і зрізаємо з нього цедру. Потім натираємо її на дрібній тертці або подрібнюємо у блендері.
Додаємо цедру апельсина до манки, також заливаємо олію і засипаємо борошно. Залишилося додати соду, гашену оцтом і замішати тісто.
Беремо роз’ємну форму для випічки змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо тісто, розрівнюючи його рівним шаром по формі і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо манник 30-40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Апельсиновий манник Манник Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока і кефіру ПП манник