Рецепт пісного лепешняку в духовці дуже простий у приготуванні і не вимагає дорогих екзотичних продуктів. Це ароматним, м’який і смачний десерт до чаю. А якщо додати в тісто трохи сухофруктів або ягід, то його цілком можна подати і на святковий стіл!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 250 гр.
- Вода кип’ячена – 250 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Ванілін – 11 пучок
- Борошно – 4 ст. л.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку в духовці? Манну крупу потрібно залити теплою кип’яченою водою, додати цукровий пісок і розмішати. Залишаємо манку настоюватися на 15 хв., за цей час крупа повинна набрякнути.
Просіваємо борошно, щоб манник вийшов більш пишним. Додаємо борошно до манки, заливаємо рослинне масло і додаємо ванілін і соду, погашену оцтом. Тісто добре перемішуємо, щоб сода не відчувалася і пиріг підійшов в духовці.
Змащуємо форму для випікання, можна також покласти на дно пергамент, викладаємо тісто і розрівнюємо його лопаткою. Ставимо форму в духову піч і випікаємо манник при температурі 200 градусів близько 30 хв
Готовий пиріг злегка охолоджуємо, виймаємо їх форми і посипаємо зверху цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на воді Маннік на воді без яєць ПП манник