Пісний манник з ягодами – ароматний домашній десерт до чаю. Для його приготування можна вибрати будь-які ягоди, як свіжі, так і заморожені: чорницю, малину, суницю або журавлину. Смак від цього не зміниться! М’яка, пишна, неймовірно апетитна випічка точно сподобатися мешканцям і гостям!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 125 гр.
- Манна крупа – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Ягоди – 120 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пісний манник з ягодами, кип’ятимо воду, даємо їй трохи охолонути і заливаємо їй манну крупу, а також цукор. Це потрібно для того, щоб манка набухла, а цукор розчинився.
Ягоди промиваємо водою, висипаємо на паперовий рушник і даємо їм трохи підсохнути.
Потім замішуємо тісто, з’єднуючи суку, манку з цукровим піском, рослинне масло і ягоди. Все добре перемішуємо.
Форму для випікання промазуємо рослинним маслом. Викладаємо тісто і розрівнюємо його по поверхні за допомогою лопатки. Потім відправляємо форму в духову піч і випікаємо манник близько півгодини при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з ягодами