Пісний плов з грибами, приготований за допомогою мультиварки, завжди радує своїм смаком, соковитістю і розсипчастою. Готування його проста і не займає багато часу. Гриби для такого плову підходять будь-які, рис бажано довгозерний, а спеції можна додавати за своїм смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 260 гр.
- Вода – 330 мл
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 35 мл
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі продукти для приготування пісного пісного плову з грибами в мультиварці. Заздалегідь відваріть або розморозьте гриби (у цьому рецепті гливи). Почистіть і промийте цибулину і моркву.
Моркву подрібнити на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.
Відварені гриби наріжте на невеликі шматочки.
Цибулину наріжте на невеликі кубики або чверть кільця.
мультічашу налийте олію і увімкніть програму «Смаження» по замовчуванню, зазвичай це 15 хвилин. Коли масло розігріється, перекладіть в чашу подрібнені моркву і цибулю.
Коли овочі трохи обсмажаться, перекладіть до них шматочки грибів і смажте до закінчення програми, не закриваючи кришку.
Добре промийте в декількох водах вказане в рецепті кількість рису. Потім його викладіть рівним шаром поверх обсмажених грибів та овочів. Рис по своєму смаку посипте сіллю і спеціями, покладіть листочки лавра і очищені зубки часнику.
Потім акуратно і тонким струменем по стінці чаші налийте потрібну кількість води.
закрийте Кришку приладу. Увімкніть програму «Плов» або «Рис» на час за замовчуванням, що залежить від моделі вашої мультиварки.
Після сигналу про завершення програми плов залиште під кришкою на 10 хвилин. Потім відкрийте кришку, плов лопаткою акуратно перемішайте і зніміть пробу.
Приготований в мультиварці пісний плов з грибами можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.
Смачного!