Розсольник – досить популярний вид супу. Це наваристое, ситне блюдо з вираженим насиченим смаком багатьом складно уявити без м’яса. Однак і без м’ясної складової розсольник виходить нітрохи не гірше. А в поєднанні з грибами суп набуває нові відтінки смаку. Такий рецепт – просто знахідка для тих, хто дотримується посту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий фарш – 200 – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки мариновані або Огірки солоні – 2 – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати пісний розсольник з перловкою, потрібно заздалегідь замочити перлову крупу на один-два години. Замочування допоможе скоротити час варіння крупи. Воду, в якій замочувалася перловка, необхідно злити. Перловку залити свіжою водою і поставити варитися на низькій температурі до стану м’якості.

Сухі гриби також потрібно замочити: з залити гарячою водою, витримати півгодини, воду злити і процідити (цю воду зберігаємо), гриби ретельно промити і дрібно нарізати. Заморожені гриби розморозити, віджати від зайвої рідини, дрібно нарізати. Обидва види грибів з’єднати і обсмажити на рослинному маслі.

Солоні огірки натираємо на крупній тертці. Рідина, що виділилася при натирання, не зливаємо.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо цибулю з морквою на невеликій температурі до легкої золотавості. Змішуємо з грибами.

В каструлю з перловкою викласти пасеровані цибулю з морквою і грибами, через 10 хвилин опустити нарізану картоплю. Через п’ятнадцять хвилин додати натерті огірки з рідиною, проціджену воду з-під сухих грибів, сіль, перець і лавровий лист. Довести суп до готовності протягом 10 хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках, додаємо сметану за бажанням і посипаємо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Новости