Ситний салат з квасолі та грибів підходить як для звичайного обіду, так і для святкового столу. Інгредієнти прості, як і процес приготування. А тандем бобів з грибами – вдале смакове поєднання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квасоля біла – 200 гр.
  • Гриби – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 10 – 15 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати салат з квасолею та грибами? Слід замочити квасолю до початку приготування, так як тримати у воді бобові слід 3-4 години.

Розмочену квасоля відправляємо в каструлю. Варимо до готовності.

Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо.

Промиваємо і гриби чистимо. Нарізаємо дрібними кубиками.

Варимо яйця. Для зручності натираємо їх на крупній тертці.

Розігріваємо сковороду з олією. Відправляємо туди подрібнену цибулю. Злегка обсмажуємо 1-2 хвилини.

До цибулі додаємо гриби, перемішуємо і смажимо на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Змішуємо всі інгредієнти в салатниці: відварену квасолю, яйця, підсмажені цибулю і гриби. Солимо і перчимо за смаком.

Заправляємо салат рослинною олією. Його кількість залежить від ваших смакових уподобань.

Салат прикрашаємо зеленню. Подавати до столу можна як в гарячому, так і холодному вигляді.

Новости