Салати із звичайної магазинної шинки завжди відрізняються легкістю і ніжністю смаку, адже шинка відноситься до дієтичних продуктів. У даному рецепті вам пропонується приготувати салат з шинки з додаванням груші і волоського горіха. Він вразить вас пікантністю і вишуканістю смаку, а також красивим видом. Майонез в салаті замінюємо на лимонну заправку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Шинка – 100 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Листовий салат – 5 шт.
  • Цибуля червоний – 0.25 головок
  • Волоський горіх – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з шинкою без майонезу? Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для салату.

Добре помийте грушу, розріжте її навпіл і видаліть насіння з коробочкою. Груші зазвичай мають м’яку шкірку, тому видаляти її не треба. Половинки груші порізати на середні кубики і полийте свіжим соком половинки лимона, інакше вона може потемніти.

Шматочок шинки поріжте на такі ж кубики.

Четвертинку цибулини наріжте тоненькими слайсами і трохи полийте соком лимона.

Салатні листя обполосніть холодною водою і серветкою видаліть зайву вологу. Потім їх порвіть руками на великі шматочки і викладіть на тарілку для салату.

Поверх листя салату розкладіть кубики шинки і груші.

На них рівномірно розкладіть нарізаний червоний лук і по своєму смаку посипте блюдо сіллю і перцем. Салат полийте потрібною кількістю масла.

Очищені волоські горіхи подрібніть ножем на дрібні шматочки і розподіліть їх по поверхні страви. Приготований салат відразу подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Новости