Курник – це смачне святкове блюдо, яке дуже просто приготувати на пісочному тісті. Кефір зробить його густим і еластичним, а сама страва соковитим і поживним. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати пісочне тісто для курника на кефірі? Маргарин перекладаємо в каструлю і розтоплюємо на повільному вогні.

Борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити її повітрям.

Кефір нагріваємо до 40 гр., розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль.

Змішуємо маргарин, кефір та яйця.

Тепер вводимо борошно невеликими порціями, щоб тісто було однорідним.

пісочне тісто Вимішуємо руками близько 5 хв

Смачне пісочне тісто для курника готово! Приємного апетиту!

Класичне тісто для курника Тісто в домашніх умовах Тісто для курника в духовці Тісто для курника на кефірі Тісто для курника на маргарині