Курник – це смачне святкове блюдо, яке дуже просто приготувати на пісочному тісті. Кефір зробить його густим і еластичним, а сама страва соковитим і поживним. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пісочне тісто для курника на кефірі? Маргарин перекладаємо в каструлю і розтоплюємо на повільному вогні.
Борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити її повітрям.
Кефір нагріваємо до 40 гр., розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль.
Змішуємо маргарин, кефір та яйця.
Тепер вводимо борошно невеликими порціями, щоб тісто було однорідним.
пісочне тісто Вимішуємо руками близько 5 хв
Смачне пісочне тісто для курника готово! Приємного апетиту!
Класичне тісто для курника Тісто в домашніх умовах Тісто для курника в духовці Тісто для курника на кефірі Тісто для курника на маргарині