Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом тіста для курника з м’ясом і картоплею на кефірі. Курник, приготований на такому тесті, виходить ароматним і неймовірно апетитною. Випічка відмінно підійде як на кожен день, так і на святковий стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Свинина – 700 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Рецепт тіста для курника з м’ясом і картоплею на кефірі простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування тіста. У ємність викладіть розм’якшене вершкове масло.

Додайте кефір, харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.

Просійте борошно пшеничне через дрібне сито, гарненько перемішайте.

вимісіть Тісто, зберіть в кулю, накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 25 хвилин.

Свинину добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками однакового розміру. Викладіть в каструлю з товстим дном.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Половину додайте до м’яса.

Додайте лавровий лист.

Каструлю поставте на помірний вогонь, посоліть і поперчіть, і готуйте під кришкою 15-20 хвилин.

Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте.

Підготуйте форму для випічки, промажте її рослинним маслом.

Охолоджене тісто розділіть на 2 рівні частини, розкачайте качалкою в круглий пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики.

Зверху рівномірно розподіліть картоплю і ріпчасту цибулю, посоліть і поперчіть.

викладіть Поверх приготоване м’ясо.

Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки. Добре защепніть краї тіста. У центрі зробіть отвір. Пиріг помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до рум’яної рівномірної скоринки.

Готовий курник, приготований на тесті з використанням кефіру, трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Класичне тісто для курника Курник на кефірі Тісто для курника Тісто для курника в духовці Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на кефірі