Вак-біляш – смачні міні-пироги з м’ясом. Приготовані з пісочного тіста вони просто тануть у роті. Їх можна подавати як окрему закуску і як доповнення до перших страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Розпушувач тіста – 0,7 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пісочне тісто для вак-біляшів? Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром до пишної піни. Чим краще буде збиті масло, тим більш розсипчастим буде тісто.
Не припиняючи збивати масло додайте сіль і введіть по одному яєчні жовтки. Маса повинна побіліти.
Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш.
Просіяне борошно додайте в миску і замісіть тісто. Пам’ятайте, що пісочне тісто не любить довгого замісу.
Тісто загорнути в харчову плівку і помістіть його в холодильник на півгодини. Потім його можна обробити і приготувати вак-біляші.
Приємного апетиту!
Вак-біляші Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці