Вак-біляш – смачні міні-пироги з м’ясом. Приготовані з пісочного тіста вони просто тануть у роті. Їх можна подавати як окрему закуску і як доповнення до перших страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Розпушувач тіста – 0,7 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати пісочне тісто для вак-біляшів? Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром до пишної піни. Чим краще буде збиті масло, тим більш розсипчастим буде тісто.

Не припиняючи збивати масло додайте сіль і введіть по одному яєчні жовтки. Маса повинна побіліти.

Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш.

Просіяне борошно додайте в миску і замісіть тісто. Пам’ятайте, що пісочне тісто не любить довгого замісу.

Тісто загорнути в харчову плівку і помістіть його в холодильник на півгодини. Потім його можна обробити і приготувати вак-біляші.

Приємного апетиту!

Вак-біляші Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці