Ніжний сирний десерт з додаванням кисло-солодкої начинки – це ідеальне доповнення до чаю. Пиріг виходить дуже ароматним з м’якою серединою і пісочним хрустким тестом. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси – 5 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Сир – 180 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати пісочний пиріг з абрикосами і сиром, починаємо з підготовки всіх необхідних інгредієнтів: фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Рекомендується брати нежирний сир і сметану 20 %, при бажанні можна замінити натуральний йогуртом. Вершкове масло дістаємо з холодильної камери тільки перед початком процесу, так як воно має бути охолодженим.
В глибокій тарілці змішуємо борошно, вершкове масло, одну столову ложку цукрового піску і щіпку солі – чистими сухими руками перетираємо до стану дрібної крихти.
суху суміш додаємо одне яйце і поступово додаємо крижану воду по одній столовій ложці, починаємо вимішувати м’яке еластичне тісто.
Формуємо кульку, замотуємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин.
В окремому посуді приступаємо до начинки: змішуємо сир, що залишився цукровий пісок, крохмаль, сметану і два курячих яйця. За допомогою заглибного блендера перебиваємо масу до однорідності.
Форму для запікання вистилаємо листом пергаменту для запікання. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто, товщиною приблизно в один сантиметр. Акуратно перекладаємо в форму і пальцями формуємо рівні ботики.
Сирно-сметанную заливку обережно вливаємо на основу пирога.
Абрикоси розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки, укладаємо їх на сирну масу зрізом вниз, трохи занурюючи їх в рідку заливку.
Сиру заготівлю відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Після закінчення часу виймаємо пиріг, охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані