Повітряна випічка з додаванням яблук – це завжди актуально. Яблука сорту «ранет» відрізняються своєю натуральною солодким смаком і приємним ненав’язливим ароматом, а в поєднанні з м’яким тестом, можна отримати ідеальний пиріг.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Ранетки – 8 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування швидкого і смачного пирога з ранетками в духовці. Почнемо з начинки: фрукти гарненько промиваємо, обсушуємо і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо скибочками середньої товщини і виймаємо серцевину і кісточки.

В глибокій тарілці змішуємо курячі яйця і цукровий пісок.

Перемішуємо масу за допомогою міксера протягом 2-4 хвилин до однорідності.

Потім в яєчно-цукрову суміш додаємо просіяне борошно і ванілін (за бажанням).

Вимішуємо масу силіконової лопаткою до однорідності, грудок залишитися не повинно.

Форму для випічки змащуємо маслом або присипаємо борошном і виливаємо ½ тесту.

Часточки ранеток рівномірно розкладаємо зверху.

Фруктову начинку «накриваємо» рештою тіста і відправляємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів.

Випікаємо протягом 35-40 хвилин до готовності (час може змінюватись в залежності від потужності вашої духовки). Готовий пиріг злегка охолоджуємо і подаємо з гарячим м’ятним чаєм. Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Заливний пиріг Пироги ПП шарлотка Тісто для заливного пирога Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук