Легка і ніжна випічка з додаванням брусниці – пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир (м’який) – 0.5 кг
- цукор – 4 ст. л.
- Йогурт (ягідний) – 250 гр.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Борошно – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
- Брусниця – 1 ст.
Процес приготування:
Готувати пісочний пиріг з брусницею і сиром легко! У блендер помістити просіяне борошно, охолоджене масло, нарізане шматочками, і цукрову пудру, всі інгредієнти подрібнити в крихту. Потім додати пару жовтків і ще вимісити, щоб тісто зібралося в кулю.
Отримане тісто розкачати на папері для випічки і помістити у форму для випічки. Форма повинна бути НЕ скляна. Сформовать невеликі бортики, зробити виделкою дірочки в тесті і поставити на 20 хвилин в прохолодне місце.
Сир помістити в блендер, всипати цукор і вимішувати до отримання однорідної консистенції. Додати яйця, ягідний йогурт і просіяний крохмаль. Розділити тісто до гладкої консистенції.
Отриману суміш вилити у форму з тестом, розподілити на поверхні ягоди брусниці і поставити випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
Випікати при такій температурі поки краю не підрум’яняться, потім знизити її до 160 і піч ще хвилин 30. Готовність можна визначити по краях пирога, вони повинні стати пружними і рум’яними, а середина залишиться трохи м’якою. Вимкнути духовку і дати пирогу охолонути. Ще теплий дістати і остудити. Коли охолоне, поставити в холодильник на 3 години. Пісочний пиріг з брусницею і сиром готовий. Приємного апетиту!
Пироги