Основа з пісочного тіста посипається крохмалем і зверху викладається чорниця. Потім додайте збиті білки і все випікається протягом 2-2.5 годин.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Чорниця – 400 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати пісочний пиріг з чорницею і безе легко! Розм’якшене вершкове масло викладаємо в підходящу ємність, додаємо до нього 100 г цукрового піску і ретельно все перемішуємо. Маса повинна придбати світлий колір.

Далі відокремлюємо білки від жовтків і додаємо жовтки до маслу. Добре перемішуємо.

Просіваємо борошно через сито і починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийде пластичним. Даємо йому трохи полежати.

Деко змащуємо вершковим масло і викладаємо в нього пласт тіста. Ліпимо невеликі бортики і присипаємо основу крохмалем. Чорницю промиваємо, даємо всій воді стекти і викладаємо зверху. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо корж з ягодами протягом 10 хвилин.

В цей час готуємо меренгу. Білки збиваємо до пишної піни в глибокій ємності.

Поступово додаємо цукор, що залишився і збиваємо до стійкої однорідної маси.

Дістаємо з духовки пісочний корж з ягодами і викладаємо зверху збиті білки, рівномірно розподіляючи їх по поверхні. Зменшуємо температуру духовки до 160со і випікаємо пиріг протягом 2-2.5 годин.

Даємо готовому виробу повністю охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги