Спочатку готується корж з пісочного тіста. Потім в нього відправляється чорниця і все заливається сумішшю з сметани, білків, цукру і крохмалю. Пиріг випікається близько години і перед подачею охолоджується в холодильнику.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 600 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 12 гр.
- Чорниця – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вода крижана – 40 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пісочний пиріг з чорницею і сметанною заливкою? Для початку відокремлюємо жовтки від білків. Робимо це акуратно, щоб жовток не потік.
В підходящу ємність відправляємо нарізане кубиками холодне вершкове масло і розтираємо його в крихту разом з борошном. Додаємо сіль, крижану воду і жовтки. Вимішуємо, поки всі інгредієнти не з’єднаються між собою. Накриваємо тісто плівкою і відправляємо його в холодильник мінімум на 40 хвилин.
Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо його в пласт у відповідності з діаметром форми і залишаємо місце для бортиків.
Перекладаємо у форму для запікання, робимо бортики і проколюємо виделкою, щоб корж не здувся. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо протягом 10 хвилин. Дістаємо корж і зменшуємо температуру до 180оС.
Готуємо заливку. В зручну ємність відправляємо сметану, білки, цукор і кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо вінчиком до утворення однорідної маси.
В готову основу викладаємо чорницю. Якщо ягоди заморожені, то попередньо їх не розморожуємо.
Заливаємо ягоди сметанною сумішшю.
Відправляємо форму в духовку на 50-60 хвилин. Борти повинні стати золотистим, а начинка буде здаватися трохи рідкої.
Ставимо пиріг в холодильник на пару годин, щоб сметана застигла. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з черникой Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пиріг з чорницею на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані