Пісочний пиріг з ревенем і безе простий у приготуванні! Якщо ви ніколи не пробували випічку з ревенем, то вам обов’язково потрібно скористатися цим рецептом і приємно здивувати себе і своїх домашніх. Соковита начинка з ревеню, пісочне тісто і хрустке безе прекрасно поєднуються за своїм текстур.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з ревенем і безе? Стебла ревеню ретельно вимийте і просушіть.

Очистіть від волокон, скориставшись овочечисткою.

Очищені стебла ревеню знову промийте і просушіть, виклавши їх на паперові рушники.

Наріжте кубиками або тонкими скибочками.

Викладіть в ємність, додайте половину необхідної кількості цукрового піску.

Ретельно перемішайте. Поставте начинку в холодильник.

В чашу блендера викладіть вершкове масло кімнатної температури і додайте сметану.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки поставте в холодильник.

В чашу блендера, додайте половину необхідної кількості цукрового піску.

Потім додайте курячі жовтки в чашу блендера.

Всипте просіяне пшеничне борошно через сито.

Слідом всипте розпушувач і додайте сіль.

Закрийте чашу блендера і доведіть вміст до однорідної консистенції з допомогою блендера. Тісто вийде досить липким.

Деко або форму для випікання застелити пекарської папером або змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Викладіть тісто.

Рівномірно розподіліть тісто з допомогою силіконової лопатки, формуючи невеликі бортики. Форму помістіть в холодильник. Увімкніть духовку розігріватися при температурі 160 градусів.

Охолоджені білки дістаньте з холодильника, поступово додайте цукрову пудру.

З допомогою міксера почніть збивати на невеликих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Продовжуйте збивати до стану білої повітряної маси.

Потім збільште швидкість до максимуму і збивайте до стану твердих піків.

Дістаньте форму з тестом з холодильника, викладіть начинку з ревеню і цукрового піску.

Потім рівномірно розподіліть її по всій поверхні.

Зверху викладіть збиті курячі білки з цукровою пудрою.

Скориставшись силіконової лопаткою акуратно розрівняйте.

Форму з пирогом помістіть в духовку і випікайте 50-60 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Після закінчення часу, вийміть пиріг з духовки.

Готовий пиріг трохи остудіть.

З допомогою гострого ножа акуратно проведіть по краю рознімної форми.

Обережно зніміть форму.

Поставте пиріг на красиве блюдо.

Повністю остудіть і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню