Ніжний соковитий пиріг з пісочної основою і сметанною заливкою можна приготувати з будь-якими ягодами – в літній сезон начинку можна варіювати нескінченно. В даному випадку пропонуємо використовувати суницю – лісова ягода прикрасить випічку своїм ароматом і характерним приємним смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно – 200 гр.
- Для заливки: –
- Сметана – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Суниця – 500 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати пісочний пиріг з суницею на сметанною заливці. Вершкове масло добре охолоджуємо в холодильнику – його буде зручніше терти в твердому стані. Борошно просіваємо в миску, зверху натираємо на тертці масло. Розтираємо руками у велику крихту. Розбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок.
Швидко замішуємо тісто, оформляємо його в грудку і кладемо в холодильник на двадцять-тридцять хвилин.
В цей час готуємо сметанную заливку: у мисці віночком збиваємо до повної однорідності сметану, цукор, яйця, борошно і ванілін.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити дно промасленим пергаментом. Охолоджене тісто розподіляємо руками по дну і боків форми. Наколюємо виделкою. Суницю перебираємо, промиваємо, добре обсушуємо на рушник від залишкової вологи. Підготовлені ягоди викладаємо на тісто у формі і заливаємо сметаною сумішшю. Злегка нахиляємо форму у різні боки, щоб заливка рівномірно розподілилася.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно сорока – сорока п’яти хвилин. Начинка до кінця випічки повинна схопитися. Дістаємо пиріг з духовки, повністю охолодити. Після охолодження випічку дістаємо з форми і розрізаємо на порції для подачі.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані