Для любителів домашньої випічки з ягідною начинкою тертий пиріг з брусницею буде найшвидшим і простим варіантом смачного десерту, адже суха основа пирога не вимагає замішування і розкачування тіста. У цьому рецепті, вам пропонується масло для тіста, замінити маргарином, і додати в якості ароматизатора лимон, в результаті чого у вас буде випічка для пісного столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати тертий пиріг з брусницею легко! У посуд для замісу тіста просійте на сито вказане в рецепті кількість борошна, додайте до неї цукор і чайну ложечку розпушувача тіста. Потім подрібніть на крупну тертку шматок маргарину і перекладіть його до борошна. Руками ці інгредієнти перетріть до стану дрібної крихти. Тісто для пирога готово. Заміс можна швидко зробити за допомогою блендера або кухонного комбайна.

Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і трохи змастіть маслом. У форму насипте 2/3 тертого тіста і рукою або ложкою ущільніть і розподіліть його по формі рівним шаром.

Лимон ретельно промийте зі щіточкою і потім подрібніть блендером, не очищаючи від шкірки до стану кашки. Подрібнений лимон рівним шаром викладіть поверх тесту.

Потім поверх лимонного шару викладіть підготовлену брусницю і рівномірно посипте цукром, адже ця ягода досить кисла.

Засипте пиріг іншим тертим тестом. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Щоб пиріг не підгорів, під форму поставте другий порожній лист. Спечений тертий пиріг з брусницею нарізайте на порційні шматочки гарячим, інакше сік ягоди з цукром «приклеїть» пиріг до форми.

Смачною і вдалою выпечки!

Пироги