Такий пиріг дуже сподобається любителям солодкого. Меренга являє собою запечені збиті білки з цукром, з хрусткою скоринкою зовні і м’якою тягнеться солодкою масою всередині, і відмінно поєднується зі злегка кислуватим вишнею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 2 щіпки
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Вода – 30 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування пісочного пирога з вишнями і меренгою. Для пісочного тіста просійте борошно через дрібне сито, додайте щіпку солі і половину цукру і перемішайте.
Холодне вершкове масло наріжте невеликими кубиками або тонкими пластинами для зручності, додайте до сухої суміші і перемішати до отримання крихти. Масло також можна попередньо підморозити в морозильній камері і натерти на тертці.
Від одного з яєць відокремте жовток і додайте його до борошняної крихти. Перемішайте все до отримання однорідного тіста.
Потім поступово влийте холодну воду і вимісити до однорідності за допомогою жорсткої лопаточки. Скачайте отримане тісто в кулю, загорніть в поліетилен або харчову плівку, щоб воно не заветривалось, і приберіть в холодильник на півгодини.
Через зазначений час дістаньте тісто і розкачайте в пласт товщиною 5-7 міліметрів, відповідний за розмірами під вашу форму для випічки. Утрамбуйте отриманий пласт у форму, за бажанням формуючи бортики, наколіть дно виделкою і відправте основу випікатися в духовку на 15 хвилин при 180 С.
Волоські горіхи обшпарте окропом, щоб шкірка сильно не гірчила, обсушіть і подрібніть будь-яким зручним для вас способом.
Припечену пісочну основу вийміть з духовки і засипте дно подрібненим горіхом.
Відокремте 4 білка, додайте щіпку солі і почніть збивати їх міксером на середній швидкості. Поступово додайте цукор і збільшуючи швидкість збивання, поки маса не зіб’ється до стійких піків.
Вишню змішайте з половиною білкової маси, викладіть поверх горіхів і акуратно розрівняйте. Верхнім шаром розподілите залишилася меренгу і сформуйте з допомогою лопатки або ложки цікавий рельєф.
Випікайте пиріг 30-40 хвилин в духовці при тій же температурі. Орієнтуйтеся на колір меренги, вона стане золотисто-карамельна.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пироги Пироги з вишнею