Брусниця, як і журавлина, ягода досить кисла, але вона чудово підходить для солодкої начинки домашньої випічки до чаю. Тісто для такої випічки можна замісити і здобне, і дріжджове, і пісочне, як вам більше до смаку. Вам пропонується в цьому рецепті швидко приготувати запашний солодкий пиріг з брусницею на пісочному тісті. Інгредієнти для нього прості і доступні, а брусниця може бути, як свіжої, так і замороженою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Брусниця – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати солодкий пиріг з брусницею просто! Підготуйте всі інгредієнти для солодкого пирога, щоб все було під рукою. Відразу увімкніть духовку для розігріву до 200°С і дістаньте з морозилки брусницю, щоб розморозилася.

В посуд для замішування тіста подрібніть на крупну тертку шматок маргарину.

Соду погасите столовим оцтом і додайте її до натертому маргарину. Насипте так само ¾ склянки цукру. Для любителів солодкого цукру в тісто можна додати більше.

Потім до цих інгредієнтів насипте через сито склянку борошна. Перетріть Руками маргарин з борошном до стану дрібної крихти.

Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла. Дві третини замішаного тіста щільно і рівним шаром укладіть у форму, сформувавши по краю невисокі бортики.

З розмороженої брусниці злийте весь сік, потім насипте до неї інший цукор і перемішайте.

Потім брусницю рівномірно викладіть поверх тесту.

Брусницю зверху засипте решті крихтою.

Випікайте пиріг в розігрітій духовці протягом 30 хвилин і до легкого золотистого кольору.

Солодкий пиріг з брусницею готовий. Його трохи остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.

Вдалою і смачною выпечки!

Пироги