На основу з дріжджового тіста кладуть дрібно нарізані яблука, перемішані з цукром. зверху викладається чорниця. Тісто змащується вершками і все запікається протягом півгодини. Виходить смачний пиріг з кислинкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Чорниця заморожена – 0.5 склянки
  • Вершки 10% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пиріг з яблуками і чорницею легко! Розігріваємо молоко і переливаємо його в глибоку ємність. Воно повинно бути теплим. Додаємо до нього 3 столові ложки цукрового піску, упаковку сухих дріжджів і добре все перемішуємо до розчинення цукру. Відправляємо в тепле місце на 10-15 хвилин, щоб опара піднялась.

У неї просіваємо через сито борошно пшеничне.

Додаємо сіль.

Починаємо замішувати тісто і в процесі додаємо рослинне масло. Накриваємо рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце мінімум на годину. Тісто має піднятися в кілька разів.

З яблук дістаємо серцевину і дрібно нарізаємо. Можна також зрізати шкірку. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони не покоричневели.

тісто не дуже тонко розкочуємо качалкою і переносимо його на змащений маслом деко.

Розкачуємо ще одну частину тіста і нарізаємо його на смужки приблизно 1 см шириною. Робимо з них кіски.

Викладаємо їх по краях тесту, а на основі робимо проколи з допомогою виделки.

Нарізані яблука змішуємо з 3 столовими ложками цукру і викладаємо їх на тісто. Розподіляємо по формі і кладемо зверху ягоди чорниці.

З інших смужок тіста викладаємо сітку. Змащуємо поверхню вершками. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо протягом 25-30 хв

Готового пирога даємо повністю охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм. Приємного апетиту!

Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з дріжджового теста Пироги