Зверху на готове тісто викладаються заморожені ягоди чорниці, обвалені в борошні. Потім все посипається крихтою з борошна, вершкового масла і цукру. Пиріг випікається в духовці приблизно 40 хвилин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 0.7 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор – 12 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Для начинки: –
- Чорниця заморожена – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Для крихти: –
- Борошно пшеничне – 0.7 ст.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 0.3 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати пісочний пиріг з замороженої чорниці? В окрему ємність просіваємо через сито пшеничне борошно, сіль і розпушувач.
В чашу блендера або міксера розбиваємо одне яйце, цукор і сметану. Все добре збиваємо. Далі наливаємо рослинне масло і додаємо ванільний цукор. Частинами додаємо сухі інгредієнти і ретельно перемішуємо, щоб у готовому тісті не було грудок.
Беремо форму для випічки діаметром 20-24 см і застеляємо її пергаментним папером. Змащуємо невеликою кількістю масла. Також можна злегка присипати манкою або меленими сухарями. Виливаємо у форму тісто і розподіляємо його з допомогою силіконової лопатки.
Заморожені ягоди чорниці змішуємо зі столовою ложкою борошна і рівномірно викладаємо зверху на тісто. Намагаємося не класти їх близько до бортикам.
Готуємо крихту. У чашу блендера відправляємо холодне вершкове масло, борошно і цукровий пісок. Змішуємо все до стану крихти. Висипаємо її зверху на чорницю.
Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо в неї форму на 40 хвилин. Готового пирога даємо повністю охолонути у формі.
Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пиріг з чорницею на сметані Пироги