Цей рецепт дозволить нагодувати велику сім’ю смачним і апетитним пловом. Блюдо виходить дуже ситним, поживним, з неймовірним ароматом! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 кг
  • М’ясо – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 кг
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Часник – 1 головка
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову на 1 кг м’яса? Рис ретельно промиваємо і замочуємо у холодній воді.

В цей час почистимо м’ясо від зайвого жиру і плівки, помиємо його, злегка обсушим і поріжемо кубиками 15*1,5 див.

Цибулю і моркву чистимо. Цибулину ріжемо кубиками.

А моркву натираємо з допомогою великої терки.

Тепер очищаємо часник пропускаємо через прес. Якщо його немає, можна дрібно покришити ножем.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо м’ясо 10 хв. з обох сторін. Додаємо цибулю і моркву продовжуємо смажити до м’якого стану овочів, приблизно 10 хв.

Кип’ятимо воду і ставимо варитися рис на 15-20 хв.

Додаємо на сковороду рис, солимо, приправляємо спеціями (зірою, чорним і червоним перцем) і часником. Смажимо плов 5-7 хв

Приємного апетиту!

Плов Плов без м'яса Плов з м'ясом в каструлі Плов у каструлі Узбецький плов в казані на плиті