Цей рецепт дозволить нагодувати велику сім’ю смачним і апетитним пловом. Блюдо виходить дуже ситним, поживним, з неймовірним ароматом! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 кг
- М’ясо – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 кг
- Масло рослинне – 300 мл
- Часник – 1 головка
- Зіра – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову на 1 кг м’яса? Рис ретельно промиваємо і замочуємо у холодній воді.
В цей час почистимо м’ясо від зайвого жиру і плівки, помиємо його, злегка обсушим і поріжемо кубиками 15*1,5 див.
Цибулю і моркву чистимо. Цибулину ріжемо кубиками.
А моркву натираємо з допомогою великої терки.
Тепер очищаємо часник пропускаємо через прес. Якщо його немає, можна дрібно покришити ножем.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо м’ясо 10 хв. з обох сторін. Додаємо цибулю і моркву продовжуємо смажити до м’якого стану овочів, приблизно 10 хв.
Кип’ятимо воду і ставимо варитися рис на 15-20 хв.
Додаємо на сковороду рис, солимо, приправляємо спеціями (зірою, чорним і червоним перцем) і часником. Смажимо плов 5-7 хв
Приємного апетиту!
Плов Плов без м'яса Плов з м'ясом в каструлі Плов у каструлі Узбецький плов в казані на плиті