Для приготування справжнього плову вам знадобиться казан, м’ясо, рис, цибулю, моркву і ароматні спеції. В яких пропорціях необхідно взяти ці продукти, ми розповімо в нашому рецепті. Він підійде для приготування цієї страви як в домашніх умовах, так і на пікніку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свинина або Баранина – 1 кг
- Рис білий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Масло соняшникове – 500 мл
- Часник – 1 головка
- Приправа (на вибір) – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Плов на 1 кг м’яса в казані – пропорції: м’ясо наріжте великими кубиками.
поставте Казан на вогонь, влийте в нього соняшникову олію, викладіть м’ясо і обсмажте його до золотистого кольору. М’ясо вийміть з казана.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.
Викладіть в казан моркву, смажте до м’якості.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і додати в казан до моркви.
Продовжуйте смажити овочі ще 10 хвилин.
Далі викладіть овочі раніше обсмажене м’ясо.
Засмажку з м’яса і овочів залийте окропом, додайте спеції і сіль. Варіть зірвак 20-25 хвилин.
Далі закладіть в казан промитий рис, рівномірно розподіліть його по зирваку. Долийте в казан окріп, щоб рис зник під водою.
Коли вода випарується до рівня рису, застроміть в нього зубчики часнику і продовжуйте готувати плов на невеликому вогні.
Готовий плов зніміть з вогню, дайте йому настоятися під кришкою 15-20 хвилин, потім перемішайте його і подавайте на стіл.
Смачного!