Для приготування справжнього плову вам знадобиться казан, м’ясо, рис, цибулю, моркву і ароматні спеції. В яких пропорціях необхідно взяти ці продукти, ми розповімо в нашому рецепті. Він підійде для приготування цієї страви як в домашніх умовах, так і на пікніку.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина або Баранина – 1 кг
  • Рис білий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Масло соняшникове – 500 мл
  • Часник – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Плов на 1 кг м’яса в казані – пропорції: м’ясо наріжте великими кубиками.

поставте Казан на вогонь, влийте в нього соняшникову олію, викладіть м’ясо і обсмажте його до золотистого кольору. М’ясо вийміть з казана.

Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.

Викладіть в казан моркву, смажте до м’якості.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і додати в казан до моркви.

Продовжуйте смажити овочі ще 10 хвилин.

Далі викладіть овочі раніше обсмажене м’ясо.

Засмажку з м’яса і овочів залийте окропом, додайте спеції і сіль. Варіть зірвак 20-25 хвилин.

Далі закладіть в казан промитий рис, рівномірно розподіліть його по зирваку. Долийте в казан окріп, щоб рис зник під водою.

Коли вода випарується до рівня рису, застроміть в нього зубчики часнику і продовжуйте готувати плов на невеликому вогні.

Готовий плов зніміть з вогню, дайте йому настоятися під кришкою 15-20 хвилин, потім перемішайте його і подавайте на стіл.

Смачного!

Плов Плов в казані на плиті Плов з баранини з рисом Плов з бараниною Плов з м'ясом в казані Плов з часником Плов зі свининою