Плов з фаршем – це страва для тих, хто любить плов, а часу для тривалого процесу приготування традиційного плову з м’ясом не вистачає. При використанні гарного рису і приправи для плову у вас вийде соковите і ніжне блюдо, що не уступає смаком традиційному. Готуємо плов з фаршем в казані, адже в цьому посуді плов завжди відмінно виходить навіть у новачка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 500 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 головок
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати плов з фаршем в казані, почистіть і промийте цибулину і моркву. Цибулю наріжте на невеликі кубики, а моркву наріжте тонкими брусочками. У казані добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані овочі.

Потім до обсмаженою овочам перекладіть м’ясний фарш і виделкою розділіть його на шматочки. Фарш по своєму смаку посипте сіллю, приправою для плову і чорним перцем, перемішайте і пару хвилин обсмажте.

Кілька разів промийте холодною водою довгозерний рис. Перекладіть його в казан рівним шаром поверх обсмажених інгредієнтів.

В окремій чашці розведіть томатну пасту в склянці води і вилийте її в казан. Потім долийте чисту воду, щоб рідина покрила рис на 1 див. рис помістіть неочищені головки часнику і посипте рис сіль. Кришку казана щільно закрийте.

Тушкуйте плов на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Потім вогонь під казаном вимкніть і дайте плову 10 хвилин настоятися. Приготований в казані плов з фаршем акуратно перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з томатною пастою Плов з часником