Плов у гарбузі – справжній кулінарний шедевр. Приготувати його не так складно, як здається. Головне акуратно обробити гарбуз і не пошкодити її дно, тоді рис вийде розсипчастим і апетитним. Такої страви знайдеться місце навіть на королівському столі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 4 – 5 кг
- Свинина або Яловичина або Баранина – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Рис білий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати плов у гарбузі з м’ясом в духовці. Беремо гарбуз і промиваємо. Зверху вычерчиваем на ній рівний коло, по якому будемо ножем вирізати отвір. Добре якщо верх гарбуза зберегтися цілості, щоб закрити їм страву як в горщику.
Рис промиваємо і замочуємо у воді.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.
Морквину також очищаємо і натираємо на крупній тертці.
М’ясо ріжемо шматочками невеликого розміру.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо м’ясо, обсмажуємо 5-7 хв. і додаємо цибулю з морквою, перемішуємо і смажимо ще 10 хв.
Тепер застеляємо деко фольгою і викладаємо гарбуз, в неї кладемо рис з водою, додаємо м’ясо з овочами, сіль і лавровий лист. Закриваємо гарбуз фольгою і випікаємо в духовці при 220 гр. протягом 1,5 години.
Приємного апетиту!
Плов з бараниною Плов з овочами Плов з яловичиною Плов з яловичиною в духовці Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою в духовці